Sæsonen 2020

Stillingen 2020

Place

ring

Navn

1.

møde

2.

møde

3.

møde

4.

møde

5.

møde

6.

møde

Score før

Score samlet

1

Sjønne

17

 14

   8

 14

 18

 11

 

 82

2

Povl

18

 15

   9

 12

 17

  8

 

 79

3

Søren

16

 15

 11

   9

 18

  6

 

 75

4

Kassemester N. Bukh

14

 13

 10

 12

 18

  6

 

 73

5

Vicepresidente Primera David

18

   7

 13

 12

 17

  6

 

 73

6

Jens

13

 14

 13

 10

 15

  6

 

 71

7

El Presi. Je suis Le Stift

12

 11

 12

 15

 14

  5

 

 69

8

Lasse

11

 13

 11

 12

 17

  2

 

 66

9

Peter Poulidor Vice.P.Sec.

12

 13

 11

   8

 14

  2

 

 60

10

Del Gardo

  8

 10

 11

 11

 11

  6

 

 57

11

Dion

  8

 

 

 

   9

 

 

 

 

Lars Raúl

DNF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.ølmøde/Julefrokost 29.11.2019

Vi var alle bænket i El Presis dejlige spisestue til opstarten af den nye sæson. Vores højtærede, ydmyge og elskede Presi havde endda set i nåde til sit folk og skåret julesmagningen ned til de oprindelige 24 øl. Stor tak for det!

Efter en første halvleg med 10 gengangere fra sidste år var feltet allerede spredt ud over hele ruten. Om det skyldtes den kraftige sidevind som procenterne medførte, eller om nogle ryttere ikke har passet vintertræningen skal undertegnede ikke udtale sig nærmere om.

I pausen og inden generalforsamlingen og præmieoverrækkelsen skulle vi lige igennem den store julefrokost fra Lucullus, for som skrevet står Matthæusevangeliet 4,4 "Mennesket skal ikke leve af brød alene".

Med kallunen godt fyldt sad vi alle og nød El Presis dybsindige og bevingede ord, da han endnu en gang leverede en tale af uovertruffen kvalitet. Talen blev fulgt op af flere udnævnelser, da Secundo Vicepresidente David blev udnævnt til Primera Vicepresidente David og Peter "Poulidor" blev udnævnt til Secundo Vicepresidente. Således med hoffet i orden fortsatte vi til præmieoverrækkelsen. Her brillerede Kassemesteren endnu en gang med de dejligste ølgaver til de tre på podiet. Povl, Peter "Poulidor" og Søren.

Og så skulle vi jo til det. Det kunne ikke udsættes længere. 2. halvleg gik i gang. Puha! Kallunen var godt nok fyldt godt op, og der var ikke plads til meget øl. Heldigvis var variationen af øllene større i 2.halvleg, og der var mange, der fik scoret flere point end de gjorde i 1. halvleg.

Alt i alt en dejlig start på den nye sæson. Vi ses til marts hos Povl

Aftenens øl blev Gouden Carolus Christmas med 3 stemmer. Liefmans Kriek Brut fik 2, og der var en stemme til øl nr 1, 2, 5, 10 og 22.

 

2. ølmøde 6.3.2020

Vi var endelig samlet igen efter endnu en meget lang vinterpause. Vi mødtes i importpræsidenten stue, hvor alle var mødt frem undtagen Vicepresidente Primera David.

Vi lagde ud med håndtryk og krammere samt, uden for konkurrencen selvfølgelig, at dele en Coruna, som Søren havde medbragt, bare sådan for at markere vores indstilling til den sag. Alle holdt sig også stik mod sundhedsstyrelsens anbefalinger tæt sammen på første halvdel af dagens etape, således at alle lå med 6 - 8 rigtige ved pausen. Men var det alligevel indflydelsen af Coruna der gjorde, at den ellers aldeles dejlige etape blev kørt uden topresultater?

Anden halvdel var en ægte bjergetape med ikke mindre end 9 stigninger på 10 % eller der over. Der var kun en enkelt stigning på 9 %, der måtte nøjes med at blive kategoriseret som en bakke. Et terræn som ligger aldeles godt til vores Højtærede, ydmyge og elskede El Presi. Men et voldsomt styrt, hvor hjulene bogstaveligt knækkede under ham, satte ham desværre helt af feltet, og han måtte trille i mål et godt stykke efter feltet, kun støttet af sin altid loyale hjælperytter Del Gardo. Han havde dog hele feltets sympati, og alle udviste stor omsorg for vores store Presi, der måske aldrig har været mere elsket, for som Oscar Wilde sagde:”Alle kan sympatisere med en lidende ven, men det kræver en meget fin natur at sympatisere med en vens succes”.

Alle andre ryttere holdt sig samlet og sluttede den virkelig dejlige men svære smagning med 13 - 15 point.

Aftenens øl blev Marshal Zhukovs Imperial Stout fra Cigar City med 5 stemmer. Der var dog også store roser til Herslevs Mark Æble, der virkelig overraskede positivt.

Vi ses igen d.24.4. hos Hr.Bukh.

 

3. Ølmøde15.5.2020

Kære Stiftologer kære El Presi jeres ydmyge referent har desværre været ramt af en skriveblokering, eller var det bare en hullet hukommelse, i alle tilfælde er referatet nu færdigt.

Endelig var vi samlet igen. I talekvilibristen Niels Bukhs dejlige hjem mødtes vi langt om længe. Efter at det seriøst havde været på tale at aflyse et møde i vores lille klub. Heldigvis var det nu igen, trods Coronavirus, fuldt legalt at smage lidt godt øl sammen.

Det er jo dog en sæson, hvor de mere seriøse ryttere har det svært. Hvornår skal man være på toppen? Når februarmødet holdes i marts og aprilmødet holdes i maj. Ja så er det jo ryttere med en mere lemfældig tilgang til sporten, der pludselig topper på de rigtige tidspunkter, mens de seriøse og ellers meget anerkendte ryttere risikere at falde igennem. 

Således blev en ellers ret vanskelig første del af etapen vundet af Jens med suveræne 10 rigtige, mens to anerkendte, velrenomerede, ydmyge og velsete ryttere måtte nøjes med det halve. Dette blev begge ryttere også særdeles tydeligt gjort opmærksom på, af vores Højtærede, ydmyge og elskede El Presi.

Anden del af etapen var en meget hård brostensbelagt, sidevindsramt bjergetape i voldsomt regnvejr. Dette gjorde at alle ryttere holdte sig rimeligt samlet. David og Jens hoppede godt op i stillingen, som stadig er meget tæt og spændende. Men en etapesejr på 13 point og to deltagende ryttere på encifrede pointtal er ikke hverdagskost i Stiften. "Og det skal det heller ikke blive!" udtaler El Presi.

Aftenen var inspireret af Johnny Madsen, og muligvis var det derfor, at der blev hældt godt op i glassene. Det var måske også bare fordi, at der var meget godt øl på bordet.

Det var jo selvsamme Johnny Madsen der sagde:"alkohol har reddet mange unge mænd fra sport." I Stiften har vi gjort en sport ud af alkohol.

Vi ses d.19.6. hos Jens.

 

4. Ølmøde

Det var kun fem uger siden, vi sidst var samlet, men glæden var ikke mindre af den grund. Vi var samlet i Jens Jydes skønne hjem. Flere af de ældste og allermest erfarne medlemmer mindedes med stor begejstring og glæde, et af de tidligste møder i klubbens historie, som var afholdt i den anden ende af Jens’ stue. Her måtte de nyere medlemmer af klubben blot med misundelse lytte til anekdoterne. At det var et stort øjeblik i klubbens historie, der blev erindret, blev tydeligt, da det satte gang i El Presis poetiske åre:” Hvor der er ølrum er der hjerterum - og her er der masser af hjerterum”.

Således nåede vi også frem til øllet. En ganske vanskelig første halvetape, hvilket viste sig ved, at tre øl slet ikke blev fundet, og en enkelt kun blev fundet af en rytter. (det var endnu en gang Del Gardos veludviklede organ, der snusede sig frem til det rigtige svar). Så skulle vi i gang med anden halvetape. Og her viste vores ydmyge og elskede El Presi sit enorme kendskab (frembragt ved et enormt forbrug) til IPA. 10 rigtige og kun fulgt til mål af Sjønne, der klogeligt slap El Presis hjul lige inden stregen.

Alt i alt endnu en fremragende smagning i dejlige omgivelser, hvor resultatet gjorde, at der er 7-8 ryttere i spil til podiepladserne inden sæsonens to sidste smagninger.

Aftenens øl blev Amager Bryghus, Double Bourbon Black Mash Imperial Stout.

Vi ses d.21.august hos Søren.

 

5. Ølmøde.

Vi var samlet i Sørens dejlige stue, og Søren havde indkøbt nogle dejlige nye smageglas. Desværre viste det sig, at et af glassene havde en så usædvanlig dyb libelle, at det kneb med at få øllet til at nå rundt. Vi er derfor nødsaget til at gå tilbage til de gamle velkendte glas, når vi den 2. oktober mødes til årets sidste smagning.

Der er stadig tæt kamp om årets mesterskab og podiepladserne, men dagens resultater skilte, om ikke fårene fra bukkene, så lammene fra fårene, og der er vel kun 5 ryttere, der kan gøre sig håb om en placering i toppen af klassementet.

Der var som sædvanligt meget godt øl. Aftenens smagning var præget af syrlige ølvarianter, hvilket med det samme vækkede Lasses smagsløg, og han leverede sit suverænt bedste resultat i indeværende sæson Med 17 rigtige. Det var dog ikke nok til en etapesejr, da tre ryttere leverede 18 rigtige: Sjønne, Søren og Hr. N. Bukh.

Vi ses til finalen d.2. oktober hos David.

 

6. Ølmøde

Årets finale blev holdt i Davids dejlige hjem. Efter en første halvleg, der var rimelig varieret, men hvor de tyske pilsnere drillede de fleste ryttere, undtagen Sjønne, havde Vores Højtærede, ydmyge og elskede El Presi besluttet, at årets afsluttende etape skulle være den mest sorte i klubbens historie. En etape der ganske enkelt var så vanskelig på denne tid af sæsonen, at de ikke fremmødte var lige ved at få minus point, og som kun vores nykårede mester Sjønne slap fra med værdigheden i behold. Han var således den eneste der sluttede med et tocifret pointtal. Knægten fra Strib er dermed vores nye værdige Champ.

Næste sæson skydes i gang med det nye julesmagningskoncept his El Presi d.27.november kl. 17.00

Dette var så sidste referat fra undertegnede, næste sæsons referent må findes på generalforsamlingen. Tak fordi I fulgte med.